Verslag 1ste werkdag: zaterdag 04/11/2006

A real dream comes true. Na eindeloos heen en weer gepalaver tussen de verschillende instanties die dit project mee moeten doen slagen, is het eindelijk zo ver. Op zaterdag 4 november 2006 is de aftrap gegeven van een mastodontproject in een lokaal van “Het Oud Hospitaal” dat ons ter beschikking is gesteld door het Stedelijk Museum Aalst. We zijn die dag van start gegaan om hopelijk tot een prachtig en wetenschappelijk verantwoord resultaat te komen. Maar om te beginnen … Over welke site gaat het hier? Welk materiaal valt er hier te inventariseren ? Wat is het nut daarvan? En wat heeft uiteindelijk de Heemkundige Kring Denderland (Hofstade – Gijzegem) met zoiets te maken? Ik zal trachten in duidelijke en klare taal hierover uitleg te geven in volgende blogs.