Verslag 6de werkdag: woensdag 20/12/2006

Zoals afgesproken op de vorige bijeenkomst waren Johnny en ikzelf woensdag 20/06/2006 op post om dit jaar nog een laatste namiddag aan de refitting te werken en om de ontbrekende stukken op te sporen in de reserve. Wat de refitting betreft was het helaas jammer maar we hebben niets kunnen samenbrengen. De eerste maal sinds onze werkzaamheden dat dit gebeurt. Het was een aangename verassing toen we onverwacht bezoek kregen van Guido Bieseman. Met zijn fiets trotseerde hij de koude om ons vanuit het verre Gijzegem te komen vervoegen op onze kille zolder. Gewapend met de genummerde inventaris trokken wij met ons drieën naar de reserves om er de nodige opzoekingen te doen. Daar hadden we wel geluk want algauw hadden we een viertal zakken te pakken met het ontbrekende materiaal. Pas terug op zolder kwam Hubert als een duiveltje uit een doosje ook nog op de proppen. Vlug een tas warme koffie en weer aan de slag. Het nieuwe materiaal werd bekeken en reeds een eerste maal getoetst aan het bekende materiaal. We waren blij verrast met nog een groot deel nieuw terra sigilatamateriaal en een fraai aantal halzen van kruiken en amforen. Er werd nog duchtig doorgepuzzeld. Hubert hield zich bezig met het openspreiden van twee dozen kleine scherven afkomstig van votiefurnen en ze te klasseren volgens rand- , voet- , buik- of middenscherven. Een heel geduldig en precies werkje. Eens dit gebeurd, klasseerde hij ze ook nog volgens soort van aardewerk. Rond 16u45 werden de werkzaamheden voor 2006 afgerond. Nieuwsgierig wachten we af wat 2007 ons gaat brengen.

 
Een aantal belangrijke scherven (halzen) uit de reserves die nog ontbraken bij het reeds gekende materiaal.

Een aantal belangrijke scherven (halzen)
uit de reserves die nog ontbraken
bij het reeds gekende materiaal.