Verslag 9de werkdag: zaterdag 20/01/2007

Een rotdag, niet voor de inventarisatie, maar voor mij. Ik ben reeds gans de week bedlegerig en er zit geen verbetering in. Volgende week nog een ganse week thuis en donderdag aanstaande naar de kliniek, nog rotter. En dat terwijl al dat werk daar ligt te lachen. Gelukkig zijn er steeds de vaste kompanen Hubert, Johnny en op het laatste nippertje ook nog Walter. Deze mensen van het eerste uur wisten dus zeker wat doen vandaag. Johnny heeft voort gedaan met de refitting en zoals steeds met resultaat. Hubert heeft een fotoreportage gemaakt van al het materiaal dat reeds samengesteld is met het inventarisnummer van de doos erbij zodat missen nu reeds bijna helemaal uitgesloten is. Als er twijfel is, kan er steeds op de foto’s beroep gedaan worden. Ook is al dit materiaal reeds in een gepaste plastiekzak met zipsluiting ondergebracht met dezelfde inventarisatiegegevens als op de foto’s. Prachtig en belangrijk werk. Bij de balie lag de informatiemap te wachten die Ann ons beloofd had. Daarin staan heel wat praktische gegevens te boek over de tentoongestelde artefacten van de site. Met deze informatie zullen we vele zaken in een directe context kunnen plaatsen. Dank u Ann. Ik zal met veel plezier deze gegevens doornemen. Naarmate de werken beginnen te vorderen, komt eindelijk de noodzakelijke structuur van de toe te passen werkwijze naar voren. Steeds rond de klok van 17u30 keren onze zoldermotten met een voldaan gevoel huiswaarts. Hubert brengt me onmiddellijk op de hoogte van de werken, en met een blij gevoel kan ik enkel maar vaststellen dat we met een groep mensen werken die zich volledig achter dit project scharen. Ik hoop over enkele weken reeds een eerste voorzichtig overzicht van de refitting te kunnen voorstellen met de gepaste gegevens erbij. Natuurlijk zullen alle details over deze inventarisatie en refittingswerken uitvoerig worden besproken in een volledig eindrapport.

 
Johnny drukdoende bij de refittingswerken. Tegen de wand hangen typologieën van aardewerk. Voor de refitters een steuntje in de rug.

Johnny drukdoende bij de refittingswerken.
Tegen de wand hangen typologieën van aardewerk.
Voor de refitters een steuntje in de rug.

 
Resultaat van een aan gang zijnde refitting.

Resultaat van een aan gang zijnde refitting.

 
Hubert drukdoende met opbergen van de refittingsresultaten. Naast hem een overzicht van een bak met opengespreide scherven.

Hubert drukdoende met opbergen van de
refittingsresultaten. Naast hem een overzicht
van een bak met opengespreide scherven.