Erfenis van het verleden

Momenteel loopt er in het stedelijk museum ’t Gasthuys een tentoonstelling over de erfenis van het verleden. Dit alles in het kader van de komende erfgoeddag die zal handelen over dit onderwerp. Daarbij zijn er op deze tentoonstelling enkele mooie en interessante archeologische collecties te zien. Gaande van de steentijd tot de metaaltijden en de middeleeuwen. Ook zijn er een viertal vitrines geweid aangaande ons inventarisatiewerk van de Gallo- Romeinse tempelsite van Hofstade. De manier waarop Hubert en ik dit materiaal voor de eerste maal te zien kregen wordt op een  prachtige wijze weergegeven. Scherven opgeborgen in oude dozen van soloboter tonen hoe deze erfenis uit het verleden ons werd aangereikt. Verder zijn er enkele resultaten te zien van ons inventarisatiewerk

2015-03-20_IMG_3158

Hubert, Arnaut en Hugo aanschouwen de vitrines aangaande ons inventarisatiewerk

2015-03-20

De vitrine met de dozen vol schervenmateriaal.

Het zijn niet alleen archeologische voorwerpen die hier worden getoond. Zo komen meerdere onderwerpen uit recentere periodes aan bod. Het loont zeker de moeite om even binnen te lopen op deze tentoonstelling.