27/02/2016: Bezoek aan de site Steenberg-Hofstade

Op zaterdag 27/02/2016 hebben we onze museumzolder ingewisseld voor een bezoek aan de Gallo-Romeinse site Steenberg te Hofstade. Doel van dit bezoek was onze nieuwkomers van de A.W. Denderland laten kennis te maken met de hedendaagse toestand van de site en hen te wijzen op de juiste situering van de verschillende aspecten die de site rijk is, zoals: De tempel of het fanum, de villa, het rurale gebied, maar ook de verschillende favissa of offerkuilen. Aan de hand van een opgravingsplan werd alles direct veel duidelijker. Ook werd er aandacht besteed aan de omliggende gekende archeologische sites. Op deze manier wordt het voor onze medewerkers aangenamer om werken als men kan situeren waar wat gevonden werd. Ook werd er even stilgestaan bij wat voor mogelijkheden er momenteel nog zijn om de site verder te onderzoeken. Een van onze belangrijkste taken nu zijn om de omgeving te observeren en bij de minste verandering in het landschap gepast in te grijpen.

Deze diashow vereist JavaScript.